sla navigatie over en ga rechtstreeks naar de inhoud

Terug-Fit groepspraktijk

Battelsesteenweg 492 , 2800 Mechelen
tel: 015/ 345 962
info[at]terug-fit.be

De chiropractor: rugspecialist

Maak een afspraak

Tel: 015/345 962

Boek online

Wij verhuizen!

Nieuw adres vanaf 1 april 2016:

WINKETKAAI 28 te Mechelen.

Wat?

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich voornamelijk toelegt op de diagnose, de behandeling en de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met in het bijzonder nek- en rugklachten.

Voor wie?

Klachten die verholpen kunnen worden met chiropraxie zijn o.a.:

  • Acute en chronische lage rugpijn
  • Uitstralingspijn naar armen of benen
  • Nekpijn, whiplash
  • Hoofdpijn
  • Schouderpijn
  • Tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom
  • Kniepijn, pijn in de voeten
  • Pijn omwille van artrose

Opleiding

De opleiding chiropraxie, waar ook ter wereld, is een gestandaardiseerde, geaccrediteerde, voltijdse studie van minstens vijf jaar op universitair niveau. De opleiding vertoont grote gelijkenissen met de opleiding geneeskunde. Daarnaast genieten studenten een specifieke, klinische opleiding tot chiropractor. Na de masteropleiding volgt nog een deeltijdse beroepsopleiding van één jaar. Enkel een chiropractor die gediplomeerd is aan een universiteit die door de Belgische Vereniging van Chiropractors erkend is, kan lid worden van de Vereniging en zich in België vestigen.

Krak?

Wanneer een chiropractor de gewrichten losmaakt, dan komt er in het gewricht een gas vrij, wat een ploppend geluid veroorzaakt (cavitatie). In de volksmond wordt dit geluid geassocieerd met "kraken", waardoor men verkeerdelijk denkt dat er botten over elkaar "geschuurd" worden. Wat men hoort is dus niet meer dan het vrijkomen van een gas (stikstof).

Terugbetaling

Chiropraxie wordt door de ziekenfondsen en private verzekeraars gedeeltelijk terugbetaald. Hiervoor is geen voorschrift vereist.

Maak een afspraak

Tel: 015/345 962

Chiropractor Carl Van Landeghem MSc, DC

Carl Van Landeghem

Carl Van Landeghem is afkomstig uit en woonachtig in Sint-Niklaas. Na zijn humaniora is hij naar Zuid-Engeland getrokken om er in de zomer van 2008 af te studeren aan het AECC in Bournemouth (UK) als chiropractor. Carl heeft daar in zijn laatste jaar werkervaring opgedaan in de kliniek verbonden aan de school. Sinds de zomer van 2008 werkt hij als chiropractor bij Terug Fit in Mechelen. Hij heeft daarnaast nog een praktijk in Melsele.

Chiropractor Anneke Verbeeck MSc, DC

Anneke

Anneke Verbeeck groeide op in Mechelen. Na haar middelbare studies Wetenschappen-Wiskunde trok zij in 1995-1996 voor een jaar de wereld rond met Up With People. In de USA ontmoette zij, eerder toevallig, een chiropractor waardoor haar interesse voor het beroep gewekt was.

Voor de voltijdse universitaire opleiding chiropraxie trok Anneke de volgende vijf academiejaren naar het AECC in Bournemouth (UK). In 2001 studeerde ze er af als Doctor of Chiropractic en behaalde de titel Master of Chiropractic. Bij haar terugkomst in België vervolledigde zij het verplichte zesde stagejaar (Graduate Education Programme-GEP).

In 2002 opende Anneke een succesvolle praktijk in Mechelen die uitgroeide tot een multidisciplinaire groepspraktijk (Terug Fit). In mei 2010 opende ze een tweede praktijk in Wondelgem bij Gent.